Fővárosi Közgyűlés - Az MSZP atlétikai világbajnokságot és Diákvárost is akar

Belföld, 2021.09.01

Meg kívánjuk rendezni a 2023-as atlétikai világbajnokságot, de még ennél is jobban meg akarjuk építeni a Diákvárost - mondta a szocialisták budapesti frakcióvezetője a közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatón.

Horváth Csaba hozzátette: nem maradt más lehetőségük, mint érdemben politikai nyomást gyakorolni a kormányra, a közgyűlés ezért várhatóan döntést hoz az atlétikai világbajnokság megrendezése ügyében.

Hozzátette: követelik a kormánytól, vonja vissza a Fudan-törvényt, valamint a Fudannak történő vagyonátadásról szóló törvényt, adjon írásos garanciát arra, hogy "ezektől a tervektől végleg eláll", és nem szenved további késedelmet a Diákváros ügye.

Arra a felvetésre, hogy a fővárosnak szakértők szerint nincs lehetősége visszalépni az atlétikai világbajnokság megrendezésétől, Horváth Csaba azt mondta: "részletkérdés, ki ratifikálta a szerződést", de eddig még sehol nem rendeztek úgy világbajnokságot, olimpiát, hogy azt ne támogatta volna a rendező város. Azt mondta, reméli, a rendező sportszervezet minden befolyását latba veti a kormánynál, hogy az változtasson álláspontján a vb-rendezést akadályozó ügyekben.

Az MSZP-s politikus fontos, történelmi léptékű döntésnek nevezte, hogy a közgyűlés szerdán dönt a 14 év alattiak ingyenes közösségi közlekedéséről. Ez nem szociális intézkedés - jelentette ki -, bár van olyan vonzata is, sokkal inkább a város élhetősége irányába tett fontos lépés.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!