Fővárosi Közgyűlés - LMP: újra eladósodott a főváros

Belföld, 2018.11.14

Az LMP szerint a kormány és a budapesti városvezetés felelőtlen gazdálkodása "eredményeként" a főváros adósságállománya újra akkora szintre nőtt, mint amikor a kabinet átvállalta Budapest teljes kintlévőségeit.

Gál József, az ellenzéki párt budapesti képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a városvezetés évente 25 milliárd forintos adósságot halmoz fel, így Budapest adósságállománya ismét 130 milliárd forintra emelkedett.

A politikus botrányosnak nevezte, hogy a Főtávnak 19 milliárd forintos hitelt kell felvennie, mivel költségvetéséből csak a működését tudja finanszírozni, fejlesztéseit nem. Gál József hasonlóan elfogadhatatlannak tartja, hogy az adósságai átütemezését kérő vízművek 900 millió forintos hitelfelvételre készül napelemek telepítéséhez.

Az ellenzéki képviselő azt is közölte, pártja újra kezdeményezi, hogy Budapest tiltsa be a műanyag zacskók használatát a kereskedelemben, mivel a kormány - az LMP szerint - nem "lépett" legutóbbi, szeptemberi kezdeményezésük óta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!