Fővárosi Közgyűlés - MSZP: zsarolás helyett működő postákat Budapesten és az országban!

Belföld, 2022.11.30

Az MSZP azt kéri, a kormány fejezze be az önkormányzatok zsarolását, és gondoskodjon a működő postákról Budapesten és az országban - mondta Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A XIV. kerület polgármestere emlékeztetett rá: a posták működtetése állami feladat, és az önkormányzatok ehhez támogatást tudnak adni.

Hozzátette: Budapesten az elmúlt két hónapban 57 posta zárt be, ebből kettő érintette Zuglót, ráadásul az egyik a kerület egyik legforgalmasabb postája volt, ahol sok idős ember intézte ügyeit.

Horváth Csaba kiemelte: elfogadhatatlan ezeknek a postáknak az egyeztetés nélküli bezárása és az, hogy a kormány azzal zsarolja az önkormányzatokat, hogy csak akkor nyitja újra a bezárt postákat, ha az önkormányzatok a teljes költségek felét kifizetik. Mint mondta, nemcsak elengedett bérleti díjakat, kifizetett rezsiszámlákat várnak az önkormányzatoktól, de a postás dolgozók bérének a felét, "sőt jó eséllyel a vezérigazgató úr postahivatalra eső fizetésének a hányadát" is.

Emlékeztetett rá, az önkormányzatoknak egyre több szolidaritási adót kell fizetniük, Zuglónak például jövőre 3,6 milliárd forintot és a rezsiért is tízszeres árat kell fizetniük. Felvetette, miért kell az önkormányzatoktól várni a bezárt postahivatalok újranyitásának költségeit, amikor a Magyar Posta legutóbbi nyeresége meghaladta a 24 milliárd forintot.

Horváth Csaba hozzátette: azt kérik, a kormány fejezze be az önkormányzatok zsarolását, és jelezte, arról készek érdemi párbeszédet folytatni, hogy miben tudnak az önkormányzatok segíteni a postahivatalok újranyitásában.

A politikust a sajtótájékoztatón kérdezték a baloldal amerikai kampánytámogatásáról is, erről Horváth Csaba azt mondta, nem tudtak a külföldről érkezett pénzről, de bízik benne, egy objektív vizsgálat feltárja az ügy részleteit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!