Fővárosi Közgyűlés - Napirenden az e-jegyrendszer - ELŐZETES

Belföld, 2018.12.12

Várhatóan a budapesti elektronikus jegyrendszer aktuális helyzetéről is tárgyalnak ma a képviselők a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén.

A Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztésben tájékoztatják a képviselőket a kialakult helyzetről, és a javaslat elfogadásával a testület kimondhatja, hogy továbbra is támogatja az elektronikus jegyrendszer projekt megvalósítását.

A képviselők felkérhetik Tarlós István főpolgármestert, hogy a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója útján az érintettek - ezen belül az érintett kormányzati szervek - bevonásával gondoskodjon a projekt újrastrukturálásáról és az ehhez szükséges egyeztetések lefolytatásáról.

Továbbá a projekt befejezési határidejét 2020. december 31-re módosíthatja a testület.

A közgyűlés dönthet arról is, hogy jövőre mintegy 648 millió forintos többletforrást biztosít egy egyszeri intenzív patkánymentesítésre. Az erről szóló javaslatban írtak arról, hogy a lakossági bejelentések, valamint a budapesti kormányhivatal, a patkányirtást ellátó konzorcium jelentései és a közelmúlt tapasztalatai a patkányészlelések számának emelkedését mutatják. Hangsúlyozták azt is, hogy a helyzet nem kritikus, azonban a kiterjedt patkányfertőzöttség megelőzése érdekében szükség lehet egy intenzív irtásra.

A képviselők tárgyalhatják továbbá a közterületek elnevezésére vonatkozó kezdeményezéseket is. A többi között dönthetnek arról, hogy Makovecz Imre Ybl Miklós-díjas építész, a magyar organikus építészet megteremtőjének nevét vegye fel a III. kerületi Kecske utca egyik szakasza.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!