Fülöp Attila: a nevelőszülőség emblematikus hivatás

Belföld, 2018.12.11

A nevelőszülőség egy olyan emblematikus hivatás, amelyen keresztül be lehet mutatni a gyermekvédelemben és a szociális területen dolgozók vagy a felzárkózást segítők munkáját - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Zalaszentlászlón.

Fülöp Attila az Egy nap a nevelőszülőkért Zala megyében elnevezésű rendezvényen közölte: a nevelőszülői hivatást népszerűsítő országos kampányt azért is indították el, hogy be lehessen mutatni "a másért való élet" hivatását, azokat az embereket, akik minden nap próbálják jobbá tenni a gyerekek életét.

Jelenleg mintegy 15 ezer gyermeket gondoznak nevelőszülők. Ők azok, akik nemcsak segítő jobbot nyújtanak a gyerekeknek, de a saját otthonukba engedik be őket, "cipőt adnak rájuk és utat mutatnak nekik", mindig ott vannak, amikor valakinek a legnagyobb szüksége van erre - tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte: ezt a hivatást a legjobban és leghitelesebben úgy lehet bemutatni, ha a nevelőszülők is minél többet beszélnek a munkájukról, így erősödhet a nevelőszülőség megbecsülése.

Jelezte: a gyerekeket is szerették volna bevonni a programba, ezért találták ki számukra a Lehetetlen nincs elnevezésű rajzpályázatot, amelyre országszerte mintegy háromezer pályamű érkezett.

Fülöp Attila a zalai nyerteseknek a díjakat a zalaszentlászlói rendezvényen adta át, amelyen mintegy háromszáz nevelőszülő és gyermek vett részt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!