Gőzerővel építik az új szegedi kézilabdacsarnokot, de ennek nem örül mindenki

Belföld, 2020.10.26

Megrázó erejű videóval illusztrálja néhány szegedi civil, milyen nagy porral és zajjal jár a Tisza Palota mellett folyó építkezés.

Építkezés Az állami pénzből épülő kézilabdacsarnokot az érintettek szerint inkább külvárosi részen kellett volna felhúzni.

Így látják a közvetlen közelben lakók a mára (az állandó zaj, por, rezgés végett) elviselhetetlen állapotokat - írta közleményében a Hírháttér nevű csoport. A mellékelt videó meglehetősen érzékletesen mutatja be, mennyire nehéz az élet az építkezés közvetlen környezetében.


A lehetetlen állapotok miatt tiltakozók felteszik a kérdést: Miért társasházak közvetlen közelébe kell építeni ezeket a létesítményeket? Szerintük jobb lett volna külterületeken kialakítani, hogy mindenkinek biztosítva legyen a nyugodt élethez való joga.

Szegeden, a Tisza Palota társasház keleti oldalán lévő ablakai korábban zöldövezetre néztek, a csarnok építésével ez megszűnt, vas és csarnok falazat lesz a lakásokból a kilátás. A sok rendezvény (7-9 ezer férőhely révén) megállíthatatlan mozgást és nyugodt életre kevés esélyt ad majd – fejezik be közleményüket.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!