Gulyás: nem a melegekről, hanem a gyermekek védelméről szól a magyar jogszabály

Belföld, 2021.06.24

Magyarország visszautasítja az elmúlt napokban több uniós tagállam kormánya által indított alaptalan támadást a pedofil bűnelkövetőkkel kapcsolatos törvény miatt, mert a jogszabály nem a melegekről, hanem a gyermekekről, a gyermekek védelméről szól - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

A miniszter hangsúlyozta: a gyermekek szexuális nevelése a szülők feladata és a kormány véleménye szerint a szülőkön kívül más ember ebbe nem jogosult beavatkozni. Magyarország egy olyan szabad ország, ahol a felnőtt állampolgárok életébe senki nem szól bele, mindenki úgy éli az életét, ahogyan akarja - emelte ki.

Gulyás Gergely közölte azt is: miután 13 vagy 14 uniós ország aláírt egy, a magyar törvényt elítélő nyilatkozatot, a magyar nagykövetek szerdán valamennyi külügyminisztériumba elvitték a magyar kormány válaszát. Ebben visszautasítják az alaptalan vádakat, és felszólítják az aláíró országok kormányait, hogy a jövőben tartózkodjanak Magyarország alaptalan rágalmazásától - ismertette.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!