Gyalult fűrészáruval öröm a munka

Belföld, 2020.07.16

Itt a nyár, a felújítások és a barkácsolás ideje. Idén sokan vannak, akiknek gondosan mérlegelni kell a költségeket.

Faárú A válság az építőiparban is érezteti a hatását. Nem feltétlenül kell viszont, hogy ez azt jelentse: fel kell adni az újításokat és a karbantartást. Ha saját kezűleg dolgozunk, és jó alapanyagokat választunk, nagyon sokat spórolhatunk. A különböző gyalult termékek ebben nagyszerű segítséget jelentenek.  

Miért érdemes gyalult fűrészárut választani?

A felújítások idején a legnagyobb költséget általában nem az alapanyag, hanem a felújítást végzők munkadíja jelenti. Ilyenkor a saját fizetésünkből kell más emberek fizetését megtermelni - ez pedig, főleg a mostani bizonytalan időkben nem egyszerű feladat. Hogyan lehet csökkenteni a költségeket? Hát úgy, hogy saját kezünkbe vesszük az irányítást.  

Ha saját magunk dolgozunk, annak több előnye is van:

  • Nincsen munkadíj.  
  • Sokkal jobban az igényeinkre igazíthatjuk a munkát.  
  • Pontosan átlátjuk, mennyi anyagot használunk.  

Van viszont hátránya is a saját kézzel végzett felújításnak. Ha mi magunk végezzük a munkát, le kell mondanunk a szakemberek évtizedes tapasztalatáról és a csapatmunka gyorsaságáról is.

A különböző gyalult termékek azért jelentenek nagyon nagy segítséget, mert ezeket a fűrészárukat már gondosan előkészítették. Ezzel megspóroljuk a gyalulás és szárítás idejét, kevesebb energiával, egyenletesebb minőségű anyagokkal dolgozhatunk.

Milyen projektek készülhetnek így?

A gyalult termékeket a nagyobb felújítások során többnyire burkolóanyagként hasznosítják. Az egyik legnépszerűbb felhasználási mód a lambéria- és a teraszburkolat-készítés. Mindkét folyamatot könnyen el lehet végezni házilag is.

Mind a lambéria, mind a teraszburkolat készítését könnyű egyedül is elvégezni. A kulcs a megfelelő mennyiségű anyag használata és a pontos munka - ehhez viszont az interneten is rengeteg segítséget lehet találni.  

A teraszburkolatok és lambériák már eleve nútokkal és megfelelő kialakítással érkeznek, ettől a munka könnyű, gyors, és akár minden nagyobb gyakorlat nélkül is elvégezhető.

Mire érdemes figyelni?

Mivel ezeket a deszkákat és léceket már eleve gyalulják, szinte biztos, hogy nem lesz gondunk velük. Az előkészített anyagok esetében kisebb az esélye annak, hogy valamilyen rejtett hiba kerül a felszínre.

Ezek az anyagok szárításon is keresztülmennek, így kisebb az esélye annak, hogy vetemednek, vagy a lakás száraz levegője hatására összeesnek vagy megrepednek. Ennek köszönhetően kevesebb a hibalehetőség és a hulladék - ez szintén hatalmas fegyvertény, ha a spórolás a cél.

Ezek a faanyagok nagyon jó minőségűek. Akár lazúrozás, lakkozás után is szép képet adnak - de azzal is sokat nyerünk, ha festjük, díszítjük őket.  

Ha nincs pénz jelentősebb felújításra, egy kis energiabefektetéssel mi magunk is gyönyörű megoldásokat készíthetünk. Szerencsére ma már akár online is lehet rendelni alapanyagot - így gyorsan, kiszámítható szállítási költségek mellett kaphatunk segítséget.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!