Gyöngyösi gázrobbanás - Polgármester: helyreállítható az épület, a város segít a bajba jutottaknak

Belföld, 2021.01.06

Bár ideiglenesen lakhatatlanná vált, a statikai szakvélemény alapján helyreállítható az éjszakai gázrobbanásban megrongálódott gyöngyösi társasház, a lakók elhelyezésben és támogatásában is segít az önkormányzat - jelentette ki szerdán rendkívüli sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Hiesz György elmondta: az épületből ki kellett költözniük az ott élőknek. Bár a statikai vizsgálat nem mutat helyrehozhatatlan szerkezeti sérüléseket a házban - a födém és a főfalak nem károsodtak -, a robbanás és a tűz miatt keletkezett kár így is több 10 millió forintos lehet. Az átmenetileg a teljes ingatlanban szünetelő közüzemi szolgáltatásokat a társasház kétharmad részében hamarosan visszakapcsolják, oda a lakók is visszatérhetnek várhatóan legkésőbb csütörtökön - tette hozzá.

Eddig három család kért elhelyezést a polgármesteri hivataltól, őket önkormányzati lakásokba költöztették és gyorssegélyt, valamint étkezést biztosítanak nekik - közölte. Jelezte: a súlyosabban sérült lakások helyreállítása heteket vehet igénybe, a munkák finanszírozásában ugyancsak segíteni fog a helyhatóság, amely emellett adománygyűjtést is indított a bajba jutott lakók támogatására.

A polgármester kitért arra is, hogy információi szerint a detonációt egy szenvedélybeteg férfi, az eset halálos áldozata okozhatta. Hiesz György törvénymódosítást sürgetve úgy fogalmazott: "sokkal gyorsabban és szigorúbban kellene fellépni a mások testi épségét, biztonságát fenyegető, önmagára és környezetére is veszélyes, pszichésen labilis emberek ellen."

Gázrobbanás történt egy háromemeletes, 24 lakásos, téglaépítésű gyöngyösi társasházban keddről szerdára virradóra, nem sokkal éjfél után. A Verseny utcai épület egy második emeleti lakása a robbanástól kigyulladt. Az égő lakásban egy holttestet találtak. A házból negyvenkét embert menekítettek ki.


(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!