Gyorskalauz beépíthető sütőkhöz

Belföld, 2019.11.21

A jó sütő minden konyha nélkülözhetetlen eleme, egy új vásárlásánál így érdemes minél több kérdést körüljárni.

Trikolor Melyik a legjobb típus? Milyen funkciókkal rendelkezzen a sütő? És hová kerüljön elhelyezésre? Szerencsére a beépíthető sütők széles kínálata lehetőséget ad a legideálisabb modell megtalálására.

Előnyei a hagyományos tűzhelyekhez képest

Beépíthető gép esetén a főzőlap és a sütő két külön készülék, amelyek nem csak önállóan működtethetőek, de általában a konyhában egymástól függetlenül is telepíthetőek. Míg a hagyományos tűzhelyek méretükből adódóan nem helyezhetők el akárhova, a beépített sütők nagy szabadságot adnak a lakberendezés terén, hiszen a konyhabútorba bárhová beépíthetők.  

Milyen üzemű legyen?

Amennyiben beépíthető sütő vásárlását fontolgatja, az alábbi típusokkal érdemes tisztában lennie:

Gázsütők: használatuknak hazánkban nagy hagyománya van, sokan semmi pénzért nem cserélnék le, mégis elmondható, hogy egyre inkább kiszorítják őket a korszerűbb elektromos vagy gőz üzemű készülékek. A gázsütők nem sütnek egyenletesen, így használatát ki kell tapasztalni. Szerencsére a legtöbb beépíthető modell ma már rendelkezik légkeveréses, grillező, olvasztó funkciókkal és gyakran forgónyárssal is.

Elektromos sütők: kényelmes és biztonságos használatuknak, valamint a sütési funkciók sokaságának köszönhetik népszerűségüket. A hőlégkeveréses funkció ma már szinte alapfelszereltség, így nem csak gyorsan és egyenletesen lehet velük sütni, de egyszerre több étel is készíthető. Ezzel rengeteg időt megspórolhat, hiszen egyszerre sülhet a hús és a desszert anélkül, hogy átvennék egymás ízét. A sokoldalú használatot a grillező, melegentartó, aszaló és a - befőttek főzésénél praktikus - sterilizáló funkciók biztosítják.

Gőzsütők: mindenképpen meg kell említeni, hogy ezek a modellek a magasabb árkategóriát képviselik, de minek köszönhető a borsosabb ár? Elsősorban a korszerű, innovatív technológiának, amely lehetővé teszi az éttermi minőségű ételek elkészítését. A gőzsütők használatával a párás levegőnek és az alacsonyabb sütési hőmérsékletnek köszönhetően az ételek ropogósabbak lesznek, mégsem száradnak ki, ráadásul a vitamin- és tápanyagtartalmukat is jobban megőrzik.

Méret és kapacitás

A legnépszerűbb és a legjobban kihasználható modellek általában 60 cm szélesek, de garzonokba, vagy ahol minden négyzetcentiméter számít, 45 cm-es készülék is beépíthető. A másik fontos paraméter a sütőtér űrtartalma. Ha nagy a család, vagy gyakran és sokat süt, akkor érdemes minél nagyobbat választani. Különösen érdemes figyelembe venni a sütők beépítési paramétereit, amelyek típusonként eltérőek lehetnek.

Ha új tűzhelyének fontosabb paraméterei már körvonalazódnak, de még nem döntötte el, hogy modern, minimalista vagy retró stílusban képzeli el új beépíthető tűzhelyét, akkor mindenképpen látogasson el a Trikolor.hu weboldalra, ahol igazán sokszínű kínálatból válogathat.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!