GYSEV: újra indul a középiskolai vasúti szakképzés Szombathelyen

Belföld, 2018.12.11

Húsz év kihagyás után 2019 szeptemberétől újra indulhat a középiskolai vasúti szakképzés Szombathelyen - közölte az MTI-vel a Győr-Sopron Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) kedden.

A vasúttársaság együttműködési szerződést kötött a Szombathelyi Szakképzési Centrummal arról, hogy az intézményhez tartozó szombathelyi Savaria Szakgimnáziumban vasúti jármű villamos rendszerszerelői, valamint vasúti jármű szerkezeti és fékrendszer szerelői képesítést szerezhetnek a vasúti képzésre jelentkező diákok - tájékoztatott Rázó László, a GYSEV sajtószóvivője.

Hozzátette: a megkötött megállapodás értelmében szorosan összekapcsolják az elméleti és gyakorlati képzést, a vasúttársaság a meghirdetett szakokon tanuló diákok számára szakmai gyakorlatot, ösztöndíjat, elhelyezkedési lehetőségeket, életpályát kínál, emellett segíti a tanulók felkészítését a vasútszakmai hatósági vizsgákra is.

A közlemény szerint a GYSEV és a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum megállapodása nemcsak a középiskolás korosztály képzésére terjed ki, hanem igény szerint a felnőttképzésre is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!