Gyürk András: európai mintává vált a magyar rezsicsökkentés

Belföld, 2021.12.01

A magyaroknak újra igazuk lett: európai mintává vált a rezsicsökkentés - jelentette ki Gyürk András, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

Gyürk András közölte: az Európában jelentkező energiaválság okán már 19 uniós tagállam döntött úgy, hogy a magyar rezsicsökkentés mintáját részben vagy egészben követve megpróbálja leszorítani a lakossági energiaárakat.

"Bebizonyosodott, hogy a brüsszeli bürokraták és a magyar baloldal nyomásgyakorlása ellenére helyes döntés volt az alacsony rezsiárak melletti következetes kiállás" - fogalmazott.

Az EP-képviselő tájékoztatása szerint a brüsszeli Bruegel gazdaságkutató intézet összesítése szerint 2021 őszén 19 ország, azaz az Európai Unió tagállamainak csaknem háromnegyede javasolt vagy léptetett életbe a lakossági energiaárak letörését célzó intézkedéseket. A magyar rezsicsökkentéshez hasonlító hatósági árszabást hét országban - köztük Franciaországban és Spanyolországban - vezettek be - közölte.

"Kijelenthető, hogy a magyar kormány 2013 óta következetesen folytatott rezsicsökkentési politikája általánosan követett példává vált Európában" - fogalmazott.

Szavai szerint beigazolódott, hogy a rezsicsökkentés a legjobb eszköz az emberek megvédésére a piaci áringadozásoktól. Ezzel szemben - mint hangsúlyozta - a magyar baloldal ellenzi az olcsó, megfizethető lakossági energiát. Miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay Péter a rezsicsökkentést "népbutításnak", az intézkedést támogató választókat "sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak" tartja. Donáth Anna, a Momentum Mozgalom EP-képviselője pedig nemrég az energiaszegénység korát helyezte kilátásba - emlékeztetett.

Gyürk András végezetül kijelentette: a baloldal álláspontja és kijelentései elfogadhatatlanok. A magyarok csakis a Fidesz-KDNP-re számíthatnak az alacsony energiaárakért folytatott küzdelemben - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!