Hajdú-bihari önkormányzat: eredményesen működik a foglalkoztatási paktum

Belföld, 2021.02.12

A Hajdú-Bihar megyei foglalkoztatási paktum keretében eddig csaknem ezren vettek részt munkaerőpiaci programokban - közölte honlapján a megyei önkormányzat.

Emlékeztetnek rá, hogy az önkormányzat és a térségi kormányhivatal a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-vel konzorciumi partnerségben hozta létre a foglalkoztatási paktumot, amely - Debrecen közigazgatási területén kívül - a megye teljes területére kiterjed.

A paktum célja a lakosság képzettségi színvonalának növelése, a tartós munkanélküliek számának csökkenése, a foglalkoztatási szint emelése, a megye népességmegtartó erejének fokozása, valamint az, hogy más régiókban élő polgárok számára is olyan vonzó térséggé váljon, amely munkahelyeket, megfelelő lakóhelyet és életkörülményeket biztosít - írták hozzátéve: reményeik szerint ezáltal javul a hajdú-bihari vállalkozások termelékenysége, hatékonysága, foglalkoztatási képessége.

A program keretében a konzorciumi tagok által létrehozott paktumiroda folyamatos kapcsolatban áll a megyei vállalkozókkal, akik tájékozódhatnak például az aktuális munkaerő-piaci szolgáltatásokról, képzésekről, támogatásokról.

A 2014-2020-as európai uniós költségvetési időszakban, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) elnyert forrásokból a paktum keretében 1868-an kaptak valamilyen segítséget, 952-en vettek részt különféle munkaerőpiaci programokban, 583-an jutottak álláshoz Hajdú-Biharban. Utóbbiak közül 333-an a támogatási időszak után hat hónappal is állásban vannak - közölte a hajdú-bihari önkormányzat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!