Halász: meg kell akadályozni az ellenzéket, hogy kimenekíthesse a köztörvényes bűnözőket

Belföld, 2019.06.12

A Czeglédy-ügy rávilágított arra, hogy meg kell akadályozni az ellenzéket, hogy kimenekíthesse a köztörvényes bűnözőket az igazságszolgáltatás elől - hangsúlyozta a Fidesz-frakció szóvivője Budapesten, sajtótájékoztatón annak kapcsán, hogy az Országgyűlés szerdán megkezdte az úgynevezett lex-Czeglédy törvényjavaslat tárgyalását.

Halász János emlékeztetett: Czeglédy Csabát bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolják és a vád szerint 6 milliárd forintot "tüntetett el"; emiatt büntetőeljárás indult ellene.

A javaslat kimondja: egy képviselőjelöltet ne illessen meg a mentelmi jog abban az esetben, ha ellene büntetőeljárás folyik és a vádemelés még azelőtt megtörténik, hogy képviselőjelöltként nyilvántartásba vették volna - ismertette a szóvivő. Halász János szavai szerint sokakat felháborított, hogy nemrég az ellenzék "példátlan módon" visszautasította a bíróság kezdeményezését és nem függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát a Nemzeti Választási Bizottságban, amivel "tudatosan akadályozták és késleltették a bíróság munkáját". Halász János felidézte azt is, hogy Czeglédy Csaba annak köszönhetően kapott mentelmi jogot, hogy "Gyurcsányék" EP-jelöltté "tették" őt. "Gyurcsány és Gyurcsányné így akartak falazni saját ügyvédjüknek (.)" - fogalmazott. A javaslat "parlamenti szavazásán újra ki fog derülni, hogy a Gyurcsány-család és más ellenzékiek vajon egy köztörvényes bűnöző, vagy az igazság oldalára állnak-e" - hangoztatta a kormánypárti politikus. Halász Jánost a sajtótájékoztatón arról is kérdezték, hogy a kormánypárti képviselők miért szavazták le a Város Mindenkié csoportnak az ellenzéki pártok által benyújtott javaslatát, amely szerint ne lehessen gyermekes családokat közös elhelyezés nélkül kilakoltatni. A szóvivő úgy válaszolt: a javaslatot olyan hiteltelen képviselők nyújtották be, akik az elmúlt időszakban egyetlen devizahiteleseket segítő intézkedést sem szavaztak meg. Hozzátette: a jelenlegi törvényi szabályozást helyesnek tartják, mert az most is kiemelten védi a kiskorúakat. Arról is faggatták, hogy az Erzsébet-programban nem vehetnének részt nyugdíjasok és fogyatékkal élő gyerekek. Válaszában közölte: a Brüsszellel folytatott viták miatt kellett az Erzsébet-utalvány rendszerén változtatni. Az idei táborozás változatlan formában, zavartalanul fog zajlani - jegyezte meg. A szociális hozzájárulási adó csökkentéséről szóló szerdai parlamenti döntést - szintén kérdésre reagálva - Halász János úgy kommentálta: a Fidesz támogatja a kormány adócsökkentési terveit. Az adócsökkentés politikájának köszönhetően ma a magyar gazdaság az európai uniós áltag felett teljesít, és ezt az eredményt meg kell védeni - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!