Hamarosan munkához látnak a honvédségi tűzszerészek Bükön

Belföld, 2020.07.15

A Vas megyei Bükön a rendőrség lezárta az érintett területet, így hamarosan munkához látnak a Magyar Honvédség tűzszerészei a korábban talált világháborús bomba miatt - tájékoztatta a honvédség tűszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t szerdán kora este.

Honvédségi tűzszerészek Bükön Gajdos Milán elmondta: a hónap elején talált második világháborús, 250 kilogrammos brit légibombát szállítható állapotba helyezik. Ezt követően a tűzszerészek egy közeli, zárt, robbantásra alkalmas területre szállítják megsemmisítésre - tette hozzá.

A hadnagy korábban azt mondta: a brit gyártmányú légibomba orr-és fenékrésze is rendelkezik gyújtószerkezettel, azonban az orrgyújtó anyaga erősen korrodálódott, ezért azt a helyszínen nem lehet eltávolítani.

Hozzáfűzte: a Magyar Honvédség tűzszerész ügyeletére június 25-én érkezett bejelentés a feltételezett robbanószerkezetről, amelyet Bük külterületén találtak egy helyi gyártól mindössze száz méternyire.

Seffer Lilla, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerda délután arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 8614-es számú út két érintett szakaszát, valamint a 8624-es útnak a csepregi Rákóczi Ferenc utca és Tormásliget közötti szakaszát a tűzszerészeti munkálatok idejére teljes szélességében lezárták, a forgalmat pedig elterelték.

Az MTI tudósítója úgy tudja, az üzemet a tűzszerészeti munkálatok idejére elővigyázatosságból kiürítették, a környéken lakóházak nincsenek.

Rázó László, a GYSEV szóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy szerda este 18 órától éjfélig Bük és Lövő között a vonatközlekedés is szünetel, az utasokat vonatpótló autóbuszokkal szállítják.
(MTI)

Galériánk

Honvédségi tűzszerészek Bükön Honvédségi tűzszerészek Bükön
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!