Hamis receptekre kiváltott gyógyszerekkel kereskedtek külföldön

Belföld, 2022.07.22

Elfogtak Szegeden egy férfit és egy nőt, mert hamis receptre váltottak ki gyógyszereket, amelyeket aztán külföldön értékesítettek - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-t.

Rendőrség-felirat A szegedi férfi az elmúlt két évben - főként Bács-Kiskun megyei és Csongrád-Csanád megyei gyógyszertárakban - olyan vényköteles szereket váltott ki, amelyek külföldön, jórészt Szerbiában nehezen hozzáférhetők. A gyanúsított bizonyos patikákban előre leadta a rendelését, majd a termékeket hamis receptek felhasználásával vette át - ismertették.

Társa, egy öttömösi nő néhány hete csatlakozott hozzá. A nyomozás adatai szerint megállapodtak abban, hogy a beszerzést továbbra is a férfi végzi, míg a külföldi értékesítés az asszony feladata lesz.

Július 20-án Szegeden találkoztak, ahol a nő több mint 450 doboznyi különböző típusú tablettát vett át. A nyomozók a helyszínen lefoglalták a gyógyszereket, valamint csaknem egymillió forintnyi készpénzt, valamint találtak több ezer vényt és patikai bizonylatot.

A gyanúsítottakat gyógyszerhamisítás bűntett miatt őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!