Hangolódjon a nagy havazásra régi téli szegedi fotókkal

Belföld, 2021.02.09

Nem is olyan régen még vidám gyerekek szánkóztak a Móra Ferenc Múzeum rámpáján, a Feketesas utcában pedig szinte ki kellett ásni az ott parkoló autókat a vastag hóréteg alól.

Szeged télen 2 Talán rövidesen újra átélhetjük ezeket, hiszen az előrejelzések szerint komoly hómennyiség várható a következő napokban.

Régen roskadoztak a Széchenyi tér fái és bokrai nagy hó alatt, de évtizedekkel ezelőtt ez megszokott jelenség volt Szegeden. A Móra parkot ilyenkor birtokba vették a gyerekek, szánkóztak, hógolyóztak, csúszkáltak a múzeum épülete előtt. Képgalériánkban feltűnik egy épületegyüttes, amely ma már nem áll. Egy híres ember arcképe segít a megfejtésben. A Feketesas utcában a Városi Televízió autóját is teljesen belepte a hó 2003 telén, de a Dömötör torony környéke is fehérben pompázott 2005. február 28-án. Az Új Zsinagógáról szintén a tél utolsó napján készült a fotó ugyanebben az esztendőben, és mivel kövér
pelyhekben hullott a hó, egyértelmű volt, hogy az időjárást nem igazán érdekli a naptár. Az előrejelzések szerint a következő napokban nagy hideg és hóesés várható, úgyhogy talán ismét készíthetjük a szánkókat.
(Webrádió)

Galériánk

Szeged télen 2 Szeged télen 2 Szeged télen 2 Szeged télen 2 Szeged télen 2 Szeged télen 2 Szeged télen 2 Szeged télen 2 Szeged télen 2 Szeged télen 2
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!