Háromszázmillió forintból fejlesztik a kerékpáros közlekedést Pécsen

Belföld, 2020.02.28

Háromszázmillió forintból fejlesztik a kerékpáros közlekedés feltételeit a baranyai megyeszékhely belvárosában márciustól - közölte a pécsi önkormányzat pénteken az MTI-vel.

A teljes egészében a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretében megvalósuló beruházás céljai között szerepel Pécs kerékpárhálózatának bővítése, a kerékpáros közlekedés biztonságosabbá tétele és a mai kerékpáros hálózat lehető legnagyobb mértékű összefűzése.

Ismertették: az előző városvezetés idején benyújtott pályázatnak köszönhetően a belváros észak-déli tengelyének közlekedésfejlesztése valósul meg, ennek keretében ma autók és gyalogosok által használt szakaszokon kerékpársávokat alakítanak ki, a közúti és vasúti kereszteződéseket pedig biztonságossá teszik. A közleményben kitértek arra, hogy a megteremtett kerékpáros kapcsolatnak köszönhetően kerékpárral könnyen elérhetővé válik a közelmúltban kialakított pécsi E-közbringa rendszer Kossuth téri kerékpárkölcsönző állomása. Emellett, tették hozzá, a pályázat illeszkedik egy másik, a hatvanezres lélekszámú városrészt, Kertvárost és belvárossal összekötő, kivitelezési közbeszerzés előtt álló majdani kerékpárúthoz. A munkálatok márciusban indulnak és ősszel zárulnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!