Háromszázmillió forintot fordíthat fejlesztésre a bajai kórház

Belföld, 2022.01.11

Korszerű gasztroenterológiai vizsgálót alakíthat ki és a betegségek korai felismerését szolgáló eszközöket vásárolhat a Bajai Szent Rókus Kórház mintegy 300 millió forint pályázati forrásból - közölte az intézmény főigazgató-főorvosa kedden az MTI-vel.

Tóth Gábor elmondta: a napokban megkezdődnek a fejlesztés előkészületei.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán elnyert összegből egyrészt korszerűsítik a kórház eszközparkját, másrészt épületátalakítási munkákba kezdenek - tette hozzá.

A tervek szerint beszereznek egy úgynevezett Spekt-Izotóp készüléket, amely a régebbi berendezésekhez képest sokkal kevésbé terheli meg a beteg szervezetét, illetve rendkívül átfogó képet nyújt például a pajzsmirigy, a nyirokcsomók és a csontszerkezet problémáiról.

Az eszközzel végzett vizsgálatok segítséget nyújtanak a szívproblémák és egyes daganatos betegségek feltárásában is. A berendezés használatához ugyanakkor egy kezelőt is ki kell alakítani - tudatta az intézményvezető.

A főigazgató-főorvos hangsúlyozta: a fejlesztés részeként a diagnosztikai épület harmadik emeletén létrehoznak egy gasztroenterológiai vizsgálót és vásárolnak egy endoszkópos műszert is.

Tóth Gábor kiemelte, hogy az új műszerekkel a korábbinál több vizsgálatot végezhetnek majd, így kevesebb betegnek kell igénybe vennie a fekvőbeteg-ellátást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!