Hat és fél év börtönbüntetést kapott első fokon egy idős férfi, aki megölte a fiát Abdán

Belföld, 2020.09.10

Emberölés miatt hat és fél év börtönbüntetésre ítélte az első fokon eljáró Győri Törvényszék csütörtökön azt az idős férfit, aki egy vita hevében két évvel ezelőtt hasba szúrta a fiát Abdán. A sértett a kórházban másnap belehalt sérüléseibe.

A Győri Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében a vádiratot ismertetve azt írta: a két férfi együtt élt Abdán. Rendszeresen italoztak, gyakran veszekedtek; 2018 őszén az enyhén ittas 76 éves vádlott hazatérve a konyhában találta erősen ittas fiát. Számon kérte, hogy miért nem készítette el a vacsorát, majd hangosan veszekedtek. A sértett a vádlott jobb kezét erősen megszorította, aki kiszabadult a fogásból, majd a kenyérszeleteléshez kikészített késsel a sértettet hasba és oldalba szúrta.

A sértett pillanatok alatt összeesett. Az idős férfi visszatette a kést a fiókba és hívta a mentőket. A sértett az életmentő műtétek elvégzése ellenére másnap meghalt a kórházban.

A bíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek az idős férfit. A szúrás ereje és iránya alapján csak szándékosságot lehetett megállapítani a bíróság megítélése szerint.

Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és védője fellebbezett, az ügyészség három nap gondolkozási időt kért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!