Hat fiatal pár rövidesen nagyon boldog lesz, mert önkormányzati bérlakáshoz jutottak

Belföld, 2021.05.12

A szegedi Tápai és az Arany János utcákban lévő lakások bérleti jogát nyerhették el azok a fiatal párok, melyek április 16-ig benyújtották pályázatukat az IKV Zrt-hez.

A városi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottságának előterjesztése szerint rövidesen értesítik a hat szerencsés nyertest.

Az Arany János utcában egy 44 négyzetméteres, a Tápai utcában egy 36 négyzetméteres, valamint ugyanitt négy 41 négyzetméteres alapterületű lakásra lehetett pályázni április közepéig. A szokásos pontozásos eljárás alapján dőlt el, hogy a 21 jelentkező közül kik szereztek bérleti jogot ezekben az ingatlanokban. Az egyik legfontosabb kitétel, hogy a közös háztartásban élő házaspárok vagy élettársak nem lehetnek idősebbek 35 évnél.

Előny a közös háztartásban élő gyermek, és fontos, hogy legyen legalább egy évnél régebben meglévő munkaviszonyuk a fiataloknak. Természetesen szegedi lakosnak kellett lenniük a jelentkezőknek legalább öt éve. A helyi bérlakásrendszer a fiatalok esetében előírja azt is, hogy havonta előtakarékossági összeget fizessenek be a fiatalok egy számlára, ezzel biztosítva a bérleti jog lejárta utáni idők anyagi fedezetét. Ennek összegét a bérlakás nagyságához kötik, így például a 41 négyzetméteres lakás estében havi 28 ezer forintot kell fordítani erre a célra.

A nyertesekkel kötendő szerződés szövegét a bizottsági előterjesztés tartalmazza, és ennek polgármesteri jóváhagyását követően kiértesítik a hat párt, akik a pályázatnak köszönhetően bérlakáshoz jutottak. A bérleti szerződést 5 évre kötik a fiatal párral. Aki most nem nyert, később pályázhat újra, mert egy évben több ilyen jellegű pályázatot hirdet meg az IKV Zrt.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!