Hatalmas sorok kígyóztak Szegeden is az oltópontoknál

Belföld, 2021.04.30

Pénteken kora reggel váratlanul kiderült, hogy 100 ezer Pfizer vakcinát beadnak. Ehhez az eeszt.gov.hu rendszerben kellett volna időpontot foglalni, azonban az kora reggel összeomlott.

Pfizer oltás Szegeden
Országszerte hatalmas sorok alakultak ki a kórházaknál és más oltópontokon a remélt Pfizer vakcina miatt. A legnagyobb tumultusok a budapesti helyszíneken alakultak ki, így például a Szent Rókus Kórháznál, a Péterfy Kórháznál és a Kútvölgyi előtt is kanyargott a sor. Helyszíni beszámolók szerint szájról szájra terjedt a hír, hogy lehet menni a Pfizerért, ezért alakulhattak ki a kontrollálhatatlan tömegek.

Szegeden is hasonló volt a helyzet, mint a fővárosban. A Vasas Szent Péter utcai rendelőintézet előtt például állítólag azért torlódott fel a sor, mert az érkezők tudni vélték, hogy az időben érkezők még az amerikai/német oltóanyagból kapnak, ha azonban ez elfogy, rátérnek a kínai vakcinára. Olvasói fotónk a Török utcai Tüdőgondozó Intézet előtt készült, amely egy ideje már oltópontként is funkcionál. Az ide érkezettek dél körül már a Mérey utcában tudtak csak beállni a sorba, olyan nagyra duzzadt a várakozó tömeg. Egyik olvasónk is megkapta a védőoltást. Elmondása szerint Ő már korábban regisztrált a vakcinára, amelynek meglétét ellenőrizték is, majd mintegy kétórás várakozás után megkaphatta az oltást. Kérdésünkre ugyanakkor elmondta, hogy két sorba választották szét az embereket, az egyik sorban a Pfizer, míg a másikban a Sinopharm oltásra lehetett bejutni, utóbbira alig volt érdeklődő. Olvasónk kérdésünkre elmondta, hogy így is örül a lehetőségnek, hiszen mindenképp csak a Pfizer/BioNTech vakcinájával szerette volna beoltatni magát, így megérte a várakozást és a sorbanállást. 

A zsúfoltság leginkább regisztrációs honlap összeomlásának köszönhető. Kiss Róbert az operatív törzs tájékoztatóján azt mondta, rendkívüli terheléses támadás érte az informatikai rendszert, ezért nem lehet jelentkezni védőoltásért. A leállás a receptfelírást is érintette. "A támadást felelőtlen emberek követték el, ilyen támadás más országban is előfordult. " A helyreállítást soron kívül intézik. A Pfizer vakcina tényleg elfogyott néhány óra alatt, innentől AstraZenecát vagy Sinopharmot tudtak adni az oltakozóknak.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!