Határon túli színházak előadásai láthatók a hétfőn kezdődő szegedi kamaraszínházi fesztiválon

Belföld, 2019.04.03

Április 8. és 13. között rendezi meg a Szegedi Nemzeti Színház a megújult regionális kamaraszínházi fesztivált, a Rekamiét, amely a határon túli színházak előadásait mutatja be.

Az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában Szávai Viktória színművész elmondta: a fesztiválon olyan előadásokat láthat a magyarországi közönség, amelyek egyébként nehezen hozzáférhetőek. Mint kiemelte, a programban szerepel Schilling Árpád rendezése Temesvárról és Novák Eszter rendezése Nagyváradról.

A színművész kiemelte: a fesztivál hat napja alatt hat társulat produkciója látható. A programban helyet kapott a házigazda Szegedi Nemzeti Színház produkciója, Závada Pál Az utolsó üzlet című darabja is.

A darab ősbemutatóját ősszel tartották, Lukáts Andor rendezésében, Szávai Viktória szereplésével, aki a műsorban arról beszélt, hogy általában Budapesten játszik, így a vidéki közönséggel való találkozás különleges élmény számára.

A szegedi Kisszínházban megvalósuló fesztivál nyitóelőadása a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának Az ördög próbája című produkciója lesz. Másnap láthatja Schilling Árpád és Láng Annamária Exit című darabját a közönség a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadásában.

A programban helyet kapott a Danilo Kis novellája alapján készült Borisz Davidovics síremléke című darab, az Újvidéki Színház produkciója, Alekszandar Popovszki rendezése is. A Zentai Magyar Kamaraszínház Molnár Ferenc Liliom című művével, Mészáros Tibor rendezésével érkezik a fesztiválra.

A Szegedi Nemzeti Színház produkciója, Závada Pál darabja április 12-én, pénteken látható, majd 13-án szombaton a fesztiválzáró produkció Heltai Jenő Naftalin című komédiája lesz, amelyet Novák Eszter rendezett a Nagyváradi Szigligeti Színházban. A fesztivál minden előadását követően közönségtalálkozót szerveznek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!