Hatástalanították a Veszprémben talált légibombát

Belföld, 2022.08.09

Hatástalanították a Veszprém belvárosában talált 500 kilogrammos szovjet légibombát a Magyar Honvédség tűzszerészei kedden.

Hatástalanítják a Veszprémben talált légibombát Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: a tűzszerészek eltávolították a bomba gyújtószerkezeteit, amelyeket a helyszín közelében meg is semmisítettek. A hatástalanított bombatestet a Magyar Honvédéség központi gyűjtőhelyére viszik későbbi megsemmisítésre.

A rendőrség a korábban elrendelt területzárást feloldotta - közölte a kommunikációs tiszt.

A múlt héten földmunkálatok közben találták a második világháborús 500 kilogrammos bombát az Egyetem utcában. Mivel a bombát az elszállítást megelőzően hatástalanítani kellett, a Magyar Honvédség tűzszerészeinek munkája idejére a robbanótest felfedezési helyétől mintegy 500 méter sugarú körben a rendőrség kiürítette és lezárta a városrészt kedd reggel.
(MTI)

Galériánk

Hatástalanítják a Veszprémben talált légibombát Hatástalanítják a Veszprémben talált légibombát Hatástalanítják a Veszprémben talált légibombát Hatástalanítják a Veszprémben talált légibombát Hatástalanítják a Veszprémben talált légibombát Hatástalanítják a Veszprémben talált légibombát
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!