Hatvan egészségügyi szakrendelőt fejlesztenek Pest megyében

Belföld, 2018.01.26

Több mint hatmilliárd forint értékben fejlesztik az önkormányzati tulajdonú, egészségügyi alapellátást nyújtó intézményeket Pest megyében, a támogatásról pénteki ülésén döntött a megyei közgyűlés - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

Az összegzés szerint a 6,14 milliárd forintból 58 településen 60 projekt kap támogatást, amelynek célja az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztése, az intézmények korszerűsítése, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklése volt. A megye közgyűlése 38 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett fogadta el az előterjesztést.

A pályázati felhívásra a megye települési önkormányzatai pályázhattak, amelyek adóerő-képességüktől függően 85-95 százalékos támogatást kaphattak projektjük megvalósításához.

A közgyűlési döntés szerint a támogatás mértéke 10-200 millió forint lehetett településenként, a beérkezett pályázatok közül 101 felelt meg a feltételeknek.

A pályázaton az eredeti előirányzatból 4,81 milliárd forint felhasználásával 43 projektet támogattak, míg az 1,33 milliárd forintos keretemeléssel további 17 pályázat megvalósulását segíthetik. A tartaléklistára került pályázatok száma 9, forráskimerülés miatt 32 pályázatot nem tudott támogatni a közgyűlés döntés-előkészítő bizottsága - olvasható a közgyűlési beszámolóban.

A legnagyobb értékű beruházások között van a csömöri, ott 200 millió forintból új egészségházat hoznak létre, így a jelenleg több helyszínen, korszerűtlen épületekben működő alapellátás egy helyre kerül. Nagyobb összegű beruházásokra nyert el támogatást Galgamácsa, Göd, Perbál, Pécel, Sülysáp és Szigetszentmiklós is.

A támogatásból összesen 21 településen épül új rendelő vagy egészségház (Alsónémedi, Csömör, Dabas, Dánszentmiklós, Dömsöd, Felsőpakony, Galgamácsa, Göd, Kosd, Maglód, Mogyoród, Monorierdő, Nagykáta, Nyársapát, Őrbottyán, Pécel, Rád, Sülysáp, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Telki).
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!