Helyettes államtitkár: sokkal több fejlesztés volt Budapesten az elmúlt 10 évben, mint előtte

Belföld, 2021.02.11

Nem érthetők azok a vádak, miszerint a kormány nem ad elég támogatást a fővárosnak, hiszen sokkal több fejlesztés volt Budapesten az elmúlt 10 évben, mint előtte - mondta a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Schneller Domonkos a fejlesztések között megemlítette, hogy egy évtized alatt több ezer járművet szereztek be a főváros számára, megújult a Normafa, a Margit-sziget, az Orczy-park és Gül Baba türbéje is. "Úgy gondolom, hogy ezek nem a lerohasztásról szólnak" - fogalmazott.

Elmondta azt is, Budapest 60 milliárd forintnyi uniós támogatásra számíthatna a saját jogán, ehhez képest - mivel a kormány tisztában van azzal, hogy a város a magyar gazdaság motorja - jóval több forrást kap.

A helyettes államtitkár kifejezetten károsnak nevezte azt, hogy miközben évek óta azon dolgoznak, hogy az Európai Unió Budapestet sújtó szabályai ellenére több forráshoz juthasson a város, olyan vádak fogalmazódnak meg, hogy a kormány "le akarja rohasztani" azt.

"Azt gondolom, hogy ez a fajta feszültségkeltés a budapestiek érdekeivel ellentétes" - fogalmazott Schneller Domonkos.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!