Hét év fegyházat kapott az ismerősét mellkason lövő dunakömlődi férfi

Belföld, 2020.06.26

Emberölési kísérlet és lőfegyverrel visszaélés miatt jogerősen hét év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a dunakömlődi férfit, aki két éve nyáron mellkason lőtt egy a szomszédjában dolgozó férfit.

Az ítélőtábla pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a napi rendszerességgel italozó vádlott két éve júniusban többször részegen zavarta a szülei dunakömlődi házánál munkát végzőket, a sértettet pedig lágyékon ütötte. Később ugyan bocsánatot akart kérni, de ez végül elmaradt, majd hazatérve saját udvaráról egy engedély nélkül tartott kispuskával mellkason lőtte a korábban bántalmazott férfit.

A mintegy harminc méterről, célzott lövéstől megsérülő férfit életveszélyes állapotban vittek kórházba, ahol életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani.

A vádlott házában több, engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszereket találtak is az engedéllyel birtokoltak mellett.

A Szekszárdi Törvényszék a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt hét év fegyházra ítélte. A fellebbezések folytán eljáró Pécsi Ítélőtábla az ítéletet megalapozottnak találta és helybenhagyta, így az ítélet jogerőre emelkedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!