Hétvégi nyitvatartás segíti az okmánycserét a kormányablakokban június végéig

Belföld, 2022.05.27

Ezen a hétvégén már nyitva vannak a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréje miatt érkező ügyfelek előtt - tájékoztatta a Miniszterelnökség pénteken az MTI-t.

Hétvégi nyitvatartás segíti az okmánycserét a kormányablakokban június végéig Budapesten és Pest megyében valamennyi, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között. Hétvégén kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni - közölték.

Előzetes időpontfoglalásra nincs szükség; akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot - akár hétköznap, akár hétvégén -, ha a foglalható időpontok már beteltek. Indulás előtt mindenképp ellenőrizzék a nyitvatartást a kormányablakok weboldalán - javasolták.

Hozzátették, hogy online, ügyfélkapun keresztül is intézhető a jogosítvány automatikus meghosszabbítása, ha a háziorvos kiállította az orvosi alkalmassági véleményt.

A lejárt forgalmi engedélyek miatt azonban nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell keresni - hívták fel a figyelmet.

A kormányablakok azonban pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn zárva tartanak - jelezték.

Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmány érvényessége lejár.
(MTI)

Galériánk

Hétvégi nyitvatartás segíti az okmánycserét a kormányablakokban június végéig Hétvégi nyitvatartás segíti az okmánycserét a kormányablakokban június végéig Hétvégi nyitvatartás segíti az okmánycserét a kormányablakokban június végéig
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!