HIBAIGAZÍTÁS - OGY - Krónika 2. rész (napirend előtt: szociális munka, nemzeti konzultáció, bevándorlás)

Belföld, 2018.11.13

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a november 12-én, hétfőn 15:45 órakor kiadott, OGY - Krónika 2. rész (napirend előtt: szociális munka, nemzeti konzultáció, bevándorlás) című anyagunk 2. blokkjának első mondata helyesen:



Harrach Péter (KDNP) a d e m o k r á c i a hiteles eseményének nevezte a legújabb nemzeti konzultációt, amely a népesedési helyzetről és a családok biztonságáról szól.

Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

JAVÍTOTT VÁLTOZAT - OGY - Krónika 2. rész (napirend előtt: szociális munka, nemzeti konzultáció, bevándorlás)

Budapest, 2018. november 12., hétfő (MTI) - A szociális munka napjáról, a nemzeti konzultációról és a bevándorlásról is szó volt a napirend előtti felszólalások között, az Országgyűlés hétfői ülésén.


Jobbik: meddig élnek vissza a szociális dolgozók türelmével?


Stummer János (Jobbik) azt a kérdést tette fel: meddig él vissza a hatalom a szociális dolgozók türelmével? Hangsúlyosan szólt az érintettek által végzett munka fontosságáról, kijelentve: a mintegy 93 ezer szociális dolgozó fontosabb munkát végez, mint a miniszterelnök vagy egy országgyűlési képviselő.

Köszönetet mondott a munkájukért, hangsúlyozta ugyanakkor: normális bér és hivatásukhoz méltó munkafeltételek is járnának. A kormányoldalhoz fordulva azt mondta: "az önök kétharmados országában aki szegény, elesett, beteg, fogyatékos, idős, munkanélküli, az mind felesleges teher". Bírálta a pénteki Ripost címlapját.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára fontosnak ítélte az elesettek segítését. A Jobbik képviselőjét emlékeztette arra, hogy frakciótársai 2016-ban nem járultak hozzá a szociális munka napjának munkaszüneti nappá tételéhez.

Szólt a béremelésekről is, mondván, több mint 100 milliárd forintot fordítottak erre a célra az elmúlt években, ami 230 ezer forintra emelte az átlagbéreket. Fejlesztési források 400 milliárd forint értékben állnak rendelkezésre - folytatta -, ebből 100 milliárd forint szolgálja a gyermekek segítését. Sajnálatát fejezte ki, hogy a Jobbik politikusa a hajléktalanügyben csatlakozott a "liberális kórushoz", és azt mondta: a hajléktalanságból nehéz úgy kitörni, hogy nem veszik igénybe az állami segítséget. Ehhez kívánnak segítséget adni - mondta.



KDNP: európai probléma a születésszám csökkenése


Harrach Péter (KDNP) a demokrácia hiteles eseményének nevezte a legújabb nemzeti konzultációt, amely a népesedési helyzetről és a családok biztonságáról szól. Európai problémának nevezte a születésszám csökkenését, amely nem egy-két év alatt alakult ki, és "a gyógyulás is hosszú lesz".

Kijelentette: a folyamatot leginkább a kiszámíthatóság segíti, ezért szerinte be kell betonozni a családtámogatási rendszert. A leglényegesebbnek a főállású anyaság kérdését nevezte. Ahogy fogalmazott, nincs szabad választása a gyermeket vállaló nőnek, négy-öt gyermek mellett már nem választhatják, miközben egy család egyetlen fizetésből nem tud megélni.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára az üres bölcsők kontinensének nevezte Európát, ahogy mondta, egyetlen olyan európai ország sincs, ahol elég gyermek születne a népesség fenntartásához.

Feltette a kérdést: miben látszik a magyar jövő? A gyermekek születésében, vagy, hogy migránsokkal pótolják a hiányzó népességet? A konzultációról azt mondta: azért indították el, mert a fontos sorskérdésben számítanak az emberek visszajelzésére.

Sorolta az eddigi családpolitikai intézkedéseket, és bírálta a baloldali kormányokat, amelyek szerinte "szétverték a családtámogatási rendszert". Ezért kell kétharmados védelem ezen támogatásoknak - indokolt.


(Az anyag további része változatlan.)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!