Hideg idő - Menhely Alapítvány: erős lehűlésre készülnek a hajléktalanellátók

Belföld, 2021.02.09

Készülnek a napokban várható nagy hidegre a hajléktalanellátó szervezetek Budapesten, az éjjeli menedékhelyeken mindenkit befogadnak - mondta el a Menhely Alapítvány igazgatója kedden az MTI megkeresésére.

Aknai Zoltán közölte, a Menhely Alapítvány a várható hideg miatt újabb krízisautót is szolgálatba állít, így este nyolc óra után nem csak egy gépkocsit tudnak küldeni a bejelentésekre.

A fővárosi hajléktalanellátó szervezetek közötti együttműködési megállapodás alapján vannak olyan utcai szolgálatok is, amelyek meghosszabbított időben lesznek kint az utcákon, és megpróbálják majd az utcán élőket szállást adó intézményekbe eljuttatni - tette hozzá.

Aknai Zoltán elmondta, hétfőn átlagosan 79 százalékos volt az éjjeli menedékhelyek kihasználtsága az országban, a központi régióban pedig ez az arány 72 százalék volt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden azt közölte, hogy egy szerdán érkező ciklon hoz nagy térséget érintő, jelentős lehűlést. A hét második felében már napközben is fagypont alatt lesz a hőmérséklet, hajnalban pedig néhol mínusz 20 fok körüli hideg várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!