Hideg idő/Hajléktalanok - Karácsony: a segítő szervezetek többszörös kapacitással készülnek

Belföld, 2021.02.11

A rendkívüli hideg miatt a következő éjszakákon a hajléktalan embereket segítő szervezetek többszörös kapacitással lesznek kinn a főváros utcáin a hajléktalan emberek védelme és elhelyezése érdekében - tudatta Budapest főpolgármestere csütörtökön Facebook-oldalán.

Az életvédelmi feladatok ellátásában a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Fővárosi Önkormányzati Rendészet (FÖRI) munkatársai is részt vesznek majd, a budapesti polgármestereket pedig arra kérte a főpolgármester, hogy a kerületi közterület-felügyeletek is hasonlóképpen járjanak el.

A széleskörű együttműködésben önkéntesek is részt vesznek majd. A BKK és a FÖRI autókkal, a Budapesti Bike Maffia, a Józsefvárosi Önkormányzat, az Utcáról Lakásba Egyesület és A Város Mindenkié csoport által toborzott több mint hatvan önkéntes pedig biciklivel vagy gyalogosan járja majd végig Budapest egy-egy városrészét az esti órákban - közölte Karácsony Gergely.

A főpolgármester arra kért minden fővárosit, ha segítségre szoruló hajléktalan embert lát, tárcsázza a Menhely Alapítvány éjjel-nappal hívható diszpécserszolgálatát a 06-1-338-4186-os telefonszámon.

A főpolgármester felhívta a figyelmet arra is, hogy a kihűléses halálesetek jelentős része fűtetlen otthonokban történik, az egyedül élő, idős emberek a leginkább veszélyeztetettek, ezért rájuk is fontos odafigyelni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!