Hogyan válasszunk konyhabútor-világítást?

Belföld, 2022.06.22

A konyhai tevékenységek közben elengedhetetlen a megfelelő világítás.

Világítás Szükség van rá, hogy minden apró mozdulatunkat követni tudjuk, nehogy elvágjuk az ujjunkat. Ezenfelül az alapanyagokkal is sokkal szívesebben dolgozunk, ha szépen vannak megvilágítva.

Miért fontos a jó konyhabútor-világítás?

A megfelelő fényforrásoknak konyhai körülmények között elsősorban szeletelésnél van jelentősége. Ekkor ugyanis nagy veszélynek van kitéve a kezünk, főleg ha egy élesebb késsel dolgozunk. Ezen folyamatok közben elengedhetetlen, hogy kristálytisztán lássuk a munkafelületet.

Emiatt rendkívül fontos, hogy csak és kizárólag jó minőségű világítást szereljünk be a konyhánkba. Ennek hatására nagyobb eséllyel fogjuk tudni majd elkerülni az esetleges baleseteket.

Természetesen az sem mindegy, hogy milyen pozícióba helyezzük el a lámpatesteket. Ha modern megoldást szeretnél választani, akkor nézz körül a vilagitasok.hu prémium LED szalag kínálatában! Kiemelkedően fontos, hogy megfelelő szögben, illetve pontosan jó helyre érkezzen a fény.  

Mivel általában a konyhában kevés hely áll rendelkezésünkre, így nem egyszerű megtalálni a megfelelő pozíciót ezeknek a világításoknak. Azonban elengedhetetlen rászánni erre a folyamatra az időt és az energiát, hiszen egy rosszul beállított konyhai fényforrás sok kellemetlenséget okozhat majd a jövőben.

Mire figyeljünk a beszereléskor?

A beszerelés folyamata általában nehézkes mutatvány. Hiszen ha hagyományos világítást választunk, akkor annak kábelezését a bútor mögött kell elvezetni. Erre azért van szükség, hogy a vezetékeket el tudjuk takarni, így nem lesznek útban, illetve az esztétikai élményt sem fogják elrontani.  

Ha szeretnénk elkerülni az ezzel járó nehézségeket, akkor érdemes lehet a modern megoldásokat választani. Ez pedig nem más, mint a LED szalagok, melyek könnyedén felhelyezhetőek a konyhabútorunkra.

A LED-es megoldások nemcsak az egyszerű beszerelhetőségek miatt vonzóak, hanem a fényük minősége miatt is. Teljesen más hatást tudunk elérni ha ezeket a fényforrásokat használjuk, mintha a hagyományos variációkat alkalmaznánk. Emellett pedig nem elhanyagolható az alacsony energiafogyasztásuk sem.

A LED szalagok sokkal kevesebb energiát használnak fel, így spórolás szempontjából sem utolsó ezek igénybevétele. Itt is válogathatunk hidegfehér, illetve melegfehét színhőmérsékletek közül, így biztosan megtaláljuk azt, amelyik nekünk a leginkább szimpatikus.

Hagyományos konyhabútor-világítások

Hogyha nem szimpatizálunk az újabb típusú lámpákkal, akkor a hagyományos verziók között is számos lehetőséget találhatunk. Ezek a termékek többnyire egy szimpla kapcsolóval vannak ellátva, és több felfogatási ponton lehet csatlakoztatni őket a konyhabútorhoz.  

Ilyennel biztosan mindannyian találkoztunk már, hiszen sok konyhában láthatjuk őket. Reméljük tudtunk segíteni abban, hogy megtaláld a számodra ideális konyhai fényforrást. Válogass a széles kínálatból, és világítsd be profi minőségben a konyhádat!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!