Hogyan védekezzünk a betörők ellen? A legegyszerűbb és leghatásosabb módszerek

Belföld, 2021.09.21

A betörésre a legtöbb ember szeret úgy gondolni, hogy “velem ilyen úgysem történhet meg”, ám annál nagyobb a megdöbbenés, amikor mégis illetéktelen behatolók áldozatává válik.

Biztonsági ajtó Holott a  betörők távoltartásához messze nincs szükség egy 24 órás biztonsági szolgálat munkájára, hiszen az alapvető módszerek is igen hatásosak.  

Soha ne tartsuk a kulcsot a bejárati ajtó közelében!

Olyan szarvashiba, amit sajnos még manapság is sokan elkövetnek. Hiszen nem a legegyszerűbb a kulcsot mondjuk a lábtörlő alatt vagy a virágcserép mögött tartani? Így hazaérkezve nem kell az egész táskát felforgatni a kulcscsomó miatt, ráadásul nem tudjuk elhagyni a kulcsunkat, ha eleve nem visszük magunkkal.

No igen, mindez valóban igaz, ám a kulcs birtokában gyakorlatilag BÁRKI szabadon bejuthat az ingatlanba. A betörők is jól ismerik az efféle “rejtekhelyeket” és mivel nem szeretik feleslegesen megnehezíteni a saját dolgukat, így evidens, hogy először a kulcsot próbálják megkeresni. Ha pedig az ajtó közelében meg is találják, nyert ügyük van.

Ezért soha ne tartsunk kulcsot az ajtó közelében! Legyen minden családtagnak saját kulcsa, amit magánál hord. Persze egy pótkulcs hasznos lehet, ha esetleg valaki elveszíti a sajátját, de ne könnyítsük meg a betörők dolgát. A tartalék kulcsot vagy adjuk egy megbízható szomszédnak, vagy tároljuk az ajtótól távolabb olyan helyen, ahol a betörőknek eszébe sem jut keresni. Konkrét ötleteket szándékosan nem adunk olvasóinknak: legyenek kreatívak! 

Szereltessünk be egy biztonsági bejárati ajtót!

A betörők elleni leghatékonyabb védekezést még mindig a mechanikai akadályok jelentik. Egy riasztó vagy kamera bár elrettentő lehet, de ettől még fizikailag nem gátolja meg a betörőt abban, hogy bejuthasson az ingatlanba.

Egy biztonsági bejárati ajtó azonban igen! Ezek a speciális nyílászárók megerősített szerkezettel rendelkeznek, így ellenállnak a feszegetésnek, rugdosásnak, rongálásnak. Ha olyan ajtót választunk, ami MABISZ-minősítéssel rendelkezik, akkor biztosak lehetünk benne, hogy igazi védelmet kapunk, hiszen az ajtó sikerrel teljesített a betörési teszten.

A Nívó egyedi bejárati ajtók mindegyike rendelkezik ilyen tanúsítvánnyal, így valós védelmet jelentenek a hívatlan látogatókkal szemben. Az erős szerkezet pedig egyedi megjelenéssel párosul, hiszen az ajtók egyenként kerülnek legyártásra a megrendelők elképzelései alapján, így az egyszerű, illetve a luxus igények megvalósítása sem jelent gondot.  

Erősítsük meg az ingatlan többi “gyenge pontját” is!

A masszív bejárati ajtón túl az is lényeges, hogy az egyéb nyílászárókról se feledkezzünk meg. Egy félig nyitva hagyott erkély- vagy teraszajtó szinte hívogatja a betörőket, ezért minden ajtót és ablakot csukjunk be, amikor elmegyünk otthonról!

Az ablakokra felszerelhetünk biztonsági zárat, az üvegre felhelyezhetünk betörésvédő fóliát, vagy akár rácsokat. Az erkélyre vagy teraszra nyíló ajtókat szintén erősítsük meg.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!