Hollik: a járulékcsökkentés minden munkavállalót érint

Belföld, 2018.12.14

Minden dolgozót érint a járulékcsökkentési program, amelyről a kormányzat már a munkáltatókkal és a munkavállalókkal is megállapodott - mondta Hollik István kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán pénteken.

Hozzátette: a szocialisták idején még 27 százalék volt a munkáltatói járulék, ez jövőre - egy folyamatos csökkentés eredményeként - csak 17,5 százalék lesz.

Ez jelentős terhet vesz le a munkáltatókról, ezzel segítve a bérek dinamikusan emelkedését - mutatott rá.

Elmondta: folytatódnak a béremelések, de a kormány munkáltatókkal és munkavállalókkal folytatott egyeztetése még nem vezetett eredményre, így egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mennyi lesz a béremelés, a minimálbér, illetve a garantált bérminimum. A kormányzat álláspontja az, hogy a minimálbérről és a garantált bérminimumról a munkavállalók és a munkáltatók kell megegyezzenek - fűzte hozzá.

A kormányszóvivő a csütörtöki, a munka törvénykönyve módosítása ellen szervezett tüntetésről azt mondta, agresszív politikai aktivisták szállták meg a Kossuth teret, akiknek az ellenzéki pártok embereivel közösen a zavarkeltés, a rendmegbontás volt a céljuk. Magyarország jogállam, a törvényeket mindenkinek be kell tartani, még az ellenzéki képviselőknek is - szögezte le.

Hollik István a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken kitért arra is, hogy 2019 január elsejétől biztosan emelkedik a központi közigazgatásban dolgozók bére, illetve a szerdai kormányülésen született döntés alapján a Pénzügyminisztérium és az Országos Bírói Hivatal kidolgoz egy konstrukciót, amely által az ország 2800 bírójának is emelkedhet a bére 2020 január elsejétől.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!