Hollik: Gyurcsány Ferenc és a baloldal elvette a fiatalok jövőjét

Belföld, 2021.02.17

Gyurcsány Ferenc és a baloldal kormányzása idején elvette a fiatalok jövőjét, ezzel szemben a Fidesz-KDNP mindent megtesz azért, hogy visszaadja azt - mondta Hollik Isván, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában.

A politikus - utalva a 25 év alattiak teljes szja-mentességére 2022-től - kiemelte: ilyen támogatást az elmúlt 30 évben nem kaptak a fiatalok, ez komoly segítség számukra.

Ez bizonyítja, hogy a fiatalok számíthatnak a Fidesz-KDNP-kormányra, ellentétben a baloldali kabinetekkel - mondta a kommunikációs igazgató.

Hozzátette: amikor a baloldal volt kormányon, nem becsülte meg a fiatalokat, semmilyen intézkedést nem hozott az érdekükben, mintha nem is léteznének. Sőt, megnehezítették a fiatalok munkavállalását azzal, hogy tönkretettek 200 ezer munkahelyet, és kormányzásuk alatt háromszor akkora volt a fiatalok munkanélkülisége, mint ma.

Hollik István kitért arra is: a baloldal sok fiatalt már élete kezdetén segítség híján devizahitelbe kényszerített. Egyedül a baloldali kormány volt az, aki tandíjat akart bevezetni, ellehetetlenítve sok fiatal továbbtanulását.

Hollik István kiemelte: míg Gyurcsány Ferencék semmit sem adtak a fiataloknak, csak elvettek tőlük, addig a jelenlegi kabinet ingyenessé tette a KRESZ-vizsgát, a nyelvvizsgát, elérhetővé tette a fiatalok részére a kedvezményes diákhitelt, családtámogatással támogatja őket. Jövőre a gazdaság-újraindítási akcióterv részeként a 25 év alatti fiatalok teljes szja-mentességben részesülnek - folytatta a kommunikációs igazgató, rámutatva: így egy átlagos keresetű fiatalnak éves szinten több mint félmillió forinttal több maradhat a zsebében.

A Fidesz-KDNP mindent megtesz azért, hogy Magyarország olyan ország legyen, ahol a fiataloknak minden lehetősége megvan a "kiszámítható, szép életre", a karrierre és a családalapításra egyaránt - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!