Horváth Ildikó: az egészségért tett nemzeti intézkedéseket meg kell osztani

Belföld, 2019.09.19

Az emberek egészségéért, a betegségek megelőzéséért tett nemzeti szintű intézkedéseket meg kell osztani más országokkal is - mondta a Helsinkiben tartózkodó egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön telefonon az MTI-nek.

Horváth Ildikó szerint az egyes országok által bevezetett "jó gyakorlatokat" az uniós közösségi politikának is bátrabban kellene alkalmaznia, akár egyfajta irányelvként megalkotnia.

Az államtitkár, aki Helsinkiben a finn EU-elnökség magas szintű, A jóllét gazdasága címmel rendezett konferenicán vett részt, elmondta: előadásában beszélt azokról a magyar intézkedésekről, amelyeket az elmúlt években Magyarországon bevezettek.

Így a gyerekek mindennapos testneveléséről, a transzzsírsav-rendelet megalkotásáról, a közétkeztetés reformjáról vagy a nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorításáról.

Beszámolt arról is, hogy a tanácskozáson szóba került az elektromos cigaretta használatának veszélye, mint mondta, arra vonatkozóan, hogy Európában hányan haltak bele ennek használatában, nincs adat. Ilyen esetekben az európai színtérnek is proaktívnak kell lennie - vélte az államtitkár.

Véleménye szerint a következő generáció egészsége érdekében bátornak kell lenni olyan európai szabályozási környezet kialakításában, ami biztosítja az egészséges jövőt a fiatalok számára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!