Horvátországi földrengés - Három kamionnyi építőanyagot és tartós élelmiszereket indít útnak a szombathelyi karitász

Belföld, 2021.04.12

Három kamionnyi építőanyagot, valamint tartós élelmiszereket indít útnak kedden a földrengés sújtotta Horvátországba a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász.

Horvátországi földrengés - Három kamionnyi építőanyagot és tartós élelmiszereket indít útnak a szombathelyi karitász A vasi megyeszékhelyen hétfőn tartott sajtótájékoztatón Tuczainé Régvári Marietta karitászigazgató elmondta: ötödik alkalommal visznek az újjáépítéshez használható építőanyagokat és a mindennapi élethez legszükségesebb dolgokat, most például készételkonzerveket Szombathely testvérvárosába, Sziszekbe.

A csaknem tízmillió forint értékű adományt egy építőanyag-kereskedelemmel foglalkozó helyi vállalkozás ajánlotta fel, amit három, szintén szombathelyi szállítmányozási cég ingyenesen juttat el a földrengés sújtotta családokhoz - mondta.

Székely János szombathelyi megyés püspök az adományozó Gravitáció Kft. telephelyén tartott sajtótájékoztatón megáldotta a hamarosan útnak induló járműveket és az adományokat, majd elismerő okleveleket nyújtott át az adományozóknak, akik hosszabb ideje rendszeresen segítik a karitász által szervezett akciókat.

"Az otthont elveszíteni az egyik legnagyobb fájdalom lehet az életben, hiszen az otthon nem csupán köveket jelent, de életteret és közös emlékeket is egy család számára" - mondta.

A horvátországi földrengésben több mint háromezer otthon vált teljesen lakhatatlanná, tizenegy iskola és öt templom omlott össze, több mint ötvenezer ember került nagyon nehéz helyzetbe, ezért szükség van minden nagylelkűen nyújtott segítségre - fűzte hozzá.

December végén 5,2-es, illetve 6,3 erősségű földrengés rázta meg Közép-Horvátországot. A természeti katasztrófának hét halálos áldozata és 28 sérültje volt, súlyos károkat okozott a 116 ezres lakosságú megye négy városában: Sziszekben, Petrinjában, Glinán és Hrvatska Kostajnicában, valamint több járásban.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Horvátországi földrengés - Három kamionnyi építőanyagot és tartós élelmiszereket indít útnak a szombathelyi karitász Horvátországi földrengés - Három kamionnyi építőanyagot és tartós élelmiszereket indít útnak a szombathelyi karitász Horvátországi földrengés - Három kamionnyi építőanyagot és tartós élelmiszereket indít útnak a szombathelyi karitász Horvátországi földrengés - Három kamionnyi építőanyagot és tartós élelmiszereket indít útnak a szombathelyi karitász
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!