Hőség - Karácsony: Pesthidegkútról viszi a vizet az FKF Solymárra

Belföld, 2022.07.01

Megnyitottak egy tűzcsapot Pesthidegkúton, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) munkatársai onnan viszik a vizet Solymárra, ahol jelentős vízhiány lépett fel - jelentette be a főpolgármester közösségi oldalán pénteken.

Karácsony Gergely fényképet is csatolt bejegyzéséhez, ezen az FKF járműve látható, ahogy töltik a pesthidegkúti tűzcsapról.

A főpolgármester bejegyzésében azt írta, Budapest szerencsés helyzetben van, jó minőségű és biztos a vízellátása, az agglomeráció közműveit azonban nem ekkora igénybevételre szabták. Pénteken több településen vízkorlátozást vezettek be, kérték a lakosságot, hogy észszerűen használják fel az ivóvizet - jelezte.

Karácsony Gergely szerint hosszú távú megoldásokra, a kormány és az önkormányzatok közös gondolkodására van szükség a kérdésben, például át kellene gondolni az agglomerációs települések szerepét, és ha az infrastruktúra nincs felkészülve, "akkor értelmetlen folytatni az esztelen beépítést".

Hozzátette: a nyarak egyre melegebbek lesznek, "a vízhiány pedig hamarosan még komolyabb gondokat fog okozni".

Budapest vezetése már csütörtökön egy-egy öt köbméteres lajtos kocsit bocsátott Solymár és Szentendre rendelkezésére, a Budapesti Közművek további két, hét köbméteres, ivóvízszállításra fenntartott locsolóautót is küldött Solymárra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!