Hulladékgyűjtés fővárosi természetvédelmi területeken

Belföld, 2019.03.14

Önkéntes hulladékgyűjtést rendez a budapesti természetvédelmi területeken a jövő héten, az országos TeSzedd! mozgalom keretében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata és a Főkert Nonprofit Zrt. - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a szervezők március 18. és 24. között mindenkit várnak, aki fontosnak tartja, hogy környezetében hulladékmentesen élvezhesse a természeti értékeket és ezért tenni is hajlandó.

A szemétszedéshez szükséges eszközöket valamennyi helyszínen biztosítják.

Felhívták a figyelmet arra, hogy csak olyan hulladék gyűjtésére biztatják az önkénteseket, amely nem veszélyezteti a testi épséget és az egészséget. A TeSzedd! mozgalom keretében nem szabad összeszedni veszélyes hulladékot, építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autóakkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy nagyméretű autóalkatrészeket, és nem gyűjthető a zöld hulladék sem.

Ezeken kívül össze lehet szedni bármit, ami kesztyűs kézzel, biztonságosan zsákban összegyűjthető és a súlyától nem szakad szét a műanyag zsák - tartalmazza a közlemény.

További információk a hulladékgyűjtésről a http://szelektalok.hu/teszedd/ oldalon olvashatók.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!