Húsvét - Budapest Airport: az összes internetes előfoglalási hely elkelt a parkolókba a hétvégére

Belföld, 2019.04.16

Az összes internetes előfoglalási hely elkelt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér pakolóiba a húsvéti hétvégére, a repülőtér üzemeltetője az ünnepek alatt napi 44-46 ezres utasforgalomra számít.

A Budapest Airport keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint nem csak a magyarok utaznak el külföldre, de a következő napokban sok külföldön dolgozó magyar is hazalátogat a húsvét alkalmából, így a be- és kiutazó forgalom is megugrik majd. Az előrejelzések szerint akár 44 000 - 46 000 utast is kiszolgálhat a Budapest Airport ezeken a napokon.

Már csütörtöktől erősödik a forgalom, pénteken még többen kelnek útra, szombaton átmeneti csökkenés várható, vasárnap és hétfőn pedig újra nagy forgalomra kell számítani - írták.

Az üzemeltető felhívta a figyelmet arra: akinek nincs előzetes foglalása a parkolóba, annak érdemes a megszokottnál korábban indulni a repülőtérre, hogy a járat indulása előtt akár két és fél, három órával korábban kiérjenek oda.

A Budapest Airport megerősített szolgálatot tart a parkolókban és a terminálon is, emellett csütörtökön üzembe állítanak egy újabb utasbiztonsági ellenőrző folyosót a 2A terminálon, így már 16 folyosón zajlik majd az utasok ellenőrzése.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!