Húszezer külhoni óvodásnak küld karácsonyi ajándékot a Rákóczi Szövetség

Belföld, 2022.12.06

Húszezer külhoni óvodásnak küld karácsonyi ajándékot a Rákóczi Szövetség, ráirányítva a szülők figyelmét a magyar iskolaválasztás fontosságára.

A szervezet keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Kárpát-medence mintegy ezer településén az ajándék részeként mesekönyvet, édességet és a szülőket a magyar iskolaválasztásra bátorító levelet juttatnak el az óvodásokhoz.

Kiemelték: a Rákóczi Szövetség elkötelezett a határon túli magyar közösségek magyar iskolaválasztása mellett, meggyőződve arról, hogy a magyar iskola mind a gyermek felnőttként remélt boldogulása, mind a magyar közösségek megmaradása szempontjából a leghelyesebb döntés.

Az ajándékcsomagokat a szervezet munkatársai, illetve partnerei december 6. és 20. között küldik el a külhoni intézményekbe.

Kitértek arra is, annak érdekében, hogy az óvodai karácsonyi készülődés a gyermekek számára minél szebb és tartalmasabb lehessen, 377 óvoda adventi programját karolja fel a szövetség.

Az óvodák, óvodai csoportok a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó foglalkozásaik támogatására pályázhattak, a többi között kézműves foglalkozásra, mézeskalácssütésre, adventi koszorúkészítésre, betlehemes játékra vagy bábfoglalkozásra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!