Idén 25 rászoruló családot segít a Szeged Első Lions Klub

Belföld, 2020.12.12

Közel egymillió forint értékben adományoz idén a Szeged Első Lions Klub rászoruló családoknak a karácsonyi ünnepek alkalmával. A csomagokat szombaton délután állították össze a jótékonysági szervezet tagjai a Mars téri piac nagy csarnokában.

SZELC-20201212
Egy rászoruló család körülbelül 30 ezer forint értékű csomagot kap az idén tőlünk – mondta Bella Zsolt, a Szeged Első Lions Klub soros elnöke a szombat délutáni csomagolás közben. Olyan termékeket válogattak egy-egy csomagba, amelyek jól jöhetnek minden család életében. Volt mosószer, száraz tészta, konzerv, gyümölcs, különböző vitaminok, és természetesen édesség is a csomagokban. A rászorultak névsorát a Szegedi Védőnőszolgálat adta meg a szervezetnek. Ahhoz, hogy összesen közel egymillió forint értékben tudjon összeállítani csomagokat a klub, olyan adományozók kellettek, mint a Plazma Pont Szeged, a MyWay Travel Utazási Iroda, a Szegedi Paprika, a Goodwill Pharma, a RotaPack, valamint a Szegedi Városkép és Piac Kft.

Bella Zsolt elmondta, hogy korábban főként a kulturális rendezvényeik bevételei fedezték ezeket a költségeket, de a járvány miatt ezek többsége elmaradt, így a tagság egyéni adományai sokat segítettek abban, hogy az idén is meg tudják lepni a rászoruló családokat. Az elnök hozzátette, hogy ezúttal műszaki cikkeket is adományoznak, ugyanis a járvány miatt sok családban örülnek egy-egy számítógépnek, laptopnak, monitornak, mert így nem maradnak ki az online oktatásból a szegényebb családok gyermekei sem. A jó állapotú, használt műszaki cikkeket nem feltétlenül ugyanazok a családok kapják, amelyek számára elkészítették a csomagokat, de lehetnek olyanok, akik mindkét adományból részesülnek. A most előkészített ajándékokat a tagok a jövő hét folyamán személyesen szállítják ki a családoknak, mert fontosnak tartják, hogy az adományozó és az adományozott személyesen is találkozzon egymással.
(Webrádió)

Címkék

Szeged Első Lions Klub Adomány

Galériánk

SZELC-20201212 SZELC-20201212 SZELC-20201212 SZELC-20201212 SZELC-20201212 SZELC-20201212
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!