Idén folytatódik a kaposvári óvodások állatkert-látogatási programja

Belföld, 2022.05.23

Folytatódik Kaposvár Minden gyermek jusson el az állatkertbe elnevezésű programja, idén 609 nagycsoportos óvodás utazhat szüleivel és óvónőkkel a Pécsi Állatkertbe - mondta a somogyi megyeszékhely polgármestere hétfőn az MTI-nek.

Szita Károly abból az alkalomból, hogy a gyermekek idei első csoportja hétfőn látogatást tett az állatkertben, elmondta: minden nagycsoportos az iskolától búcsúzva, a város ajándékaként kapja a kirándulást, erre az önkormányzat évi 5 millió forintot különít el a költségvetésében.

2018-ban és 2019-ben kísérőkkel együtt egyaránt 1300-an jutottak el így Pécsre, tavaly és tavalyelőtt a pandémia miatt nem mehettek a gyermekek, helyette városi strandbelépőt kaptak - tette hozzá.

A politikus emlékeztetett arra, hogy Kaposvár korábban több szabadidős, valamint a gyermekek egészségét szem előtt tartó programot indított. Ilyen az, amelyik azt célozza, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni és az, amelyben tanórai keretek között korcsolyáznak.

Az úszásprogram több mint egy évtizede kezdődött azzal a szándékkal, hogy óvodáskortól az általános iskola második osztályáig minden kaposvári gyerek sajátítson el legalább két úszásnemet - ismertette Szita Károly, jelezve, nagyon büszke rá, hogy a kezdeményezés országos lett, a kaposvári gyerekek ma már a nemzeti úszóprogram részeként tanulhatnak úszni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!