Idén is lehet pályázni a "családbarát kórházi osztály" címért

Belföld, 2018.11.02

Idén is lehet pályázni a családbarát kórházi osztály címre; a Három királyfi, három királylány mozgalom a Magyar Kórházszövetséggel közösen meghirdetett pályázatára november 30-ig lehet jelentkezni.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a két szervezet célkitűzése így továbbra is az, hogy a kórházi környezetben már meglévő család- és emberbarát jó gyakorlatokat minél szélesebb körben megmutassa, ezzel segítve a kórházi dolgozók nagyobb megbecsülését, valamint a betegek és hozzátartozóik minél emberibb kiszolgálását.

Mint írták, az első pályázaton Családbarát Kórház 2018 címet nyert 13 vidéki és három budapesti kórházi osztály. Ezek a kórházi osztályok olyan jó gyakorlatokért kapták az elismerést, mint a telemedicinás megfigyelés, stresszkezelés, kommunikációs tréning, kutyaterápia, vagy az online segítségnyújtás.

Hangsúlyozzák, a mostani pályázat családbarát kórházi osztályoknak szól, de a cím elnyerése hozzásegítheti az egész intézményt ahhoz, hogy végül Családbarát Kórház díjban részesülhessen. A Családbarát Kórház 2019 intézményi pályázat beadási határideje 2019. február 22.

A Családbarát Kórházi Osztály 2019 címet és Családbarát Kórház 2019 díjat a Magyar Kórházszövetség jövő áprilisi konferenciáján adják át.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!