TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.12.03

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Az Atlanti-óceán felől a Pireneusi-félszigetre, Franciaország és az Alpok térségére magasnyomás nyúlik be. Területén többnyire kevés a felhő, de az ilyenkor szokásosnál néhány fokkal hűvösebb az idő. Délutánra 10 fok fölé csupán Portugáliában és Dél-Spanyolországban melegszik fel a levegő, éjszakánként pedig többnyire 0 és -6 fok között változik a hőmérséklet. Anticiklon helyezkedik el a szárazföld keleti harmada felett is, ott a legtöbb helyen napközben is fagy. Ugyanakkor a Skandináv-félsziget felett ciklon örvénylik. Hatására a félszigeten és a Brit-szigetek felett sok a felhő, változékony az idő. Ciklon alakítja Dél-, Délkelet-Európa időjárását is. A Balkán-félszigeten és a Kárpát-medence keleti felén többfelé havazik, a déli területeken az eső esik. A medencében hétfőn is ciklonális hatások érvényesülnek, bár a déli ciklon távolabb kerül térségünktől, egyre inkább az északnyugati ciklonális rendszer befolyása alá kerülünk.


Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

-------------------------------------------------

Kezdetben a Nyugat-Dunántúlon, este már a Dunántúl keleti felén is vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Az ország keleti felén eleinte még borult marad az ég, ott az éjszaka folyamán várható felhőzetcsökkenés. Egyre kevesebb helyen, főként északkeleten havazhat. A hajnali óráktól északnyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és hétfőn legfeljebb csak rövid napos időszakokra számíthatunk. Több helyen valószínű csapadék: reggel északnyugaton havazás, majd a Dunántúlon inkább eső, havas eső, másutt hó, havas eső, este néhol délen ónos eső sem kizárt. Vasárnap az északnyugati, hétfőn a nyugati szél gyakran élénk, helyenként erős lesz.

A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet általában -1 és -7 fok között, de a gyengén felhős, szélvédett, havas tájakon -10 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 0 és +4 fok között valószínű.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!