TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.12.04

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Nyugat-, Délnyugat-Európa fölött anticiklon helyezkedik el, területén északabbra több, délebbre kevesebb a felhő, főként a Pireneusi-félszigeten túlnyomóan napos az idő. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor szárazföldünk többi részének időjárását ciklonok és frontjaik alakítják. Általában sok a felhő, csak rövidebb napos időszakok fordulnak elő, és többfelé alakul ki csapadék; többnyire havazás, havas eső, de elsősorban délen eső, zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nyugati és déli tájain többnyire 7 és 16, másutt általában -1, +6 fok között változik. A leghidegebb az északkeleti vidékeken van, ahol a kora délutáni órákban is mindössze 0 és -6 fokot mérnek. Kedd estig a Nyugat-Európa fölött elhelyezkedő anticiklon peremén a Kárpát-medence térségén több front is átvonul, változékony időre számíthatunk.


Várható időjárás az ország területén kedd estig:

------------------------------------------------

Estétől északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen valószínű havazás. Kedden nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de eleinte a középső és keleti országrészben hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Délelőtt a Dunántúlon, délután a középső és déli területeken is várható eső, havas eső, északon a magasabb tájakon havazás is lehet. Az északnyugatira forduló szél helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -4 fok között alakul, de északon, északkeleten a havas, szélvédett vidékeken hidegebb lesz, -7, -8 fok is előfordulhat.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 1 és 6 fok között valószínű.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!