TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.04.12

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Délnyugat-, Nyugat-Európa fölött többközéppontú ciklon örvénylik, amelynek hatására ott és a frontjai mentén gyakran erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső, záporeső, helyenként zivatar is kialakul. Ugyanakkor kontinensünk északkeleti felén anticiklon alakítja az időjárást, területén általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi területén általában 2 és 10, a nyugati tájakon 11 és 18 fok között alakul. A legmelegebb délkeleten van, ahol a délutáni órákra többnyire 17 és 25 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Romániában és Bulgáriában több helyen 26, 27 fokot mérnek. Péntek estig a Kárpát-medence fölé eleinte meleg, majd egyre hűvösebb, átmenetileg nedves, labilis légrétegződésű léghullámok érkeznek.


Várható időjárás az ország területén péntek estig:

--------------------------------------------------

Eleinte a Dunántúlon, éjszaka már másutt is átmenetileg szinte mindenütt megnövekszik a felhőzet, több helyen várható zápor, zivatar. Holnap nyugaton kevés felhőre, napos időre számíthatunk, a középső országrészben délelőtt, keleten délután szakadozik fel jelentősebben a felhőzet, főként keleten valószínű zápor, zivatar. Csütörtökön a délkeleti, pénteken a délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 18 és 24 fok között valószínű.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!