Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.04.13

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinensünk keleti felén anticiklon alakítja az időjárást, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Több a felhő a magasnyomás keleti peremén, ott néhol - az Ural előterében - hózápor is kialakul. Ugyanakkor Nyugat- és Közép-Európa nagy részének időjárását többközéppontú ciklon határozza meg. A ciklonhoz tartozó frontok mentén erősen felhős az ég, és több helyen alakul ki eső, záporeső, helyenként zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa nagy részén 8 és 17 fok között változik. Ennél hűvösebb van északkeleten, ott 1 és 7 fok között alakul a csúcshőmérséklet, melegebb pedig Közép- és Délkelet- Európában van, ahol a délutáni órákra 20, 28 fok közé melegszik fel a levegő. Szombat estig a Kárpát-medence fölé délnyugat felől egyre szárazabb levegő áramlik.


Várható időjárás az ország területén szombat estig:

---------------------------------------------------



Éjszaka kevés lesz a felhő, csapadék nem valószínű. Keleten foltokban köd képződhet. Szombaton túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk, csak kevés fátyol- és gomolyfelhő lehet. A helyenként még erős délnyugati szél fokozatosan mérséklődik, szombaton többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20 és 24 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!