Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.04.15

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

A Földközi-tenger középső medencéjében, a Brit-szigetektől nyugatra, illetve az Ural északi előterében ciklon örvénylik, Kelet-, Délkelet-Európa fölött ugyanakkor nagykiterjedésű magasnyomás helyezkedik el. Utóbbi térségben nagy területen napos az idő, a ciklonok környékén, illetve frontjaik mentén sok a felhő, többfelé esik az eső, egészen északon, északkeleten havazik, hófúvásokról is érkezik jelentés. Kontinensünk legmelegebb vidéke a Balkán-félsziget környéke, arrafelé 24, 28 fok a jellemző csúcshőmérséklet, míg az Ural előterének északi részén napközben sem mérnek -3, +5 foknál melegebbet. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárásának fő meghatározója a már említett mediterrán ciklon marad, amely továbbra is enyhe levegőt és sok felhőt szállít fölénk, éjszakától szórványosan kisebb csapadékot is okoz.



Várható időjárás az ország területén hétfő estig

------------------------------------------------

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmeneti, rövid időszakokra vékonyodik el, szakadozik fel a felhőzet. Vasárnap késő délutántól délnyugaton, nyugaton, éjszakától másutt is szórványosan várható eső, zápor. Hétfőn délután, este nyugaton, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat. Keleten legkisebb a csapadék esélye. A délkeleti, keleti szelet nagy területen élénk, elsősorban a Baja-Győr vonal környezetében helyenként erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 19 és 24 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!