Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.11.02

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------


Szárazföldünk keleti részén magasnyomású képződmény hatására nyugodt, csapadékmentes az idő, azonban nagy területen napközben is megmarad a köd. Ugyancsak anticiklon helyezkedik el a Brit-szigetek fölött is, ahol szinte zavartalanul süt a nap. A Skandináv-félszigettől az Alpokon át egészen Olaszországig egy hullámzó frontálzóna húzódik, melynek mentén többnyire erősen felhős az ég, és több helyről jelentenek esőt, záporesőt, főként a délebbi tájakról zivatarokat is. A hőmérséklet csúcsértéke Észak-Európában és a tartósan ködös keleti vidékeken a 10 fokot sem éri el, a legmelegebb pedig a frontzóna előterében van. A Balkán-félszigeten és a Kárpát-medencében nem egy helyen 25 fok fölé emelkedett csütörtökön a hőmérséklet, utóbbi térségben rekordokat dönt az igen enyhe idő. Szombat estig továbbra is enyhe, de egyre szárazabb léghullámok alakítják hazánk időjárását.



Várható időjárás az ország területén szombat estig

--------------------------------------------------


Reggelig döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég, keleten lehet vékonyabb a felhőtakaró. Elsősorban a Dunántúlon és a középső országrészben több helyen várható eső, zápor, kezdetben főként nyugaton egy-egy zivatar is kialakulhat. Hajnalra többfelé párássá válik a levegő, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon köd is képződhet. Szombaton az ország nagy részén vékonyodik a felhőzet, és fátyolfelhős idő várható, szűrt napsütéssel. Nyugaton, északnyugaton viszont tartósan megmaradhat az alacsonyszintű rétegfelhőzet. Napközben csapadék már nem valószínű. Mérsékelt lesz a légmozgás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 18 és 23 fok között várható, de az Alpokalján és a Kisalföldön ennél alacsonyabb értékek valószínűek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!